Kamis, 24 Maret 2016

Birthday is No Longer A Special Day

Being 22, everything will be alright. I wish.

Birthday is no longer a special day since I realized a lot of sins happend through my life. People seems do not really care about my birthday or me. Cause people so easily bored, and birthday is once a year. But there are still many delightful moments and achievements in my life to be thankful.
Well, I got roses from daddy and bae this year (birthday gifts) since I never get any rose during my life. I thought roses for birthday gift is too lame, but it's not. Lol. And my girls came to surprise me with donuts with candles, this has been a long time since we were too busy and not having a quality time to gather (U guys are the best!). Plus this year I could celebrated bae's birthday together, cause last year he had to work in Jakarta and we just celebrate it via skype. Sad. But Cute.



Being my favorites since high school, plus Nawang.



I keep those flowers inside the refrigerator to make it durable.



I made him a chocolate fudge with almond slice as the topping (I'm not good at making cake-tart btw) which is not bad lah. And some art work birthday card and gifts. He loves it!

Senin, 14 Maret 2016

Pinterest is A Help

Semenjak cuma ngambil satu mata kuliah semester ini aku jadi punya banyak waktu senggang. Kuliah cuma sekali seminggu, itupun kadang dosennya suka absen. Jadi aku benar-benar merasa seperti pengangguran. Kalo punya waktu luang yang banyak dan cuma di rumah pasti akan timbul masalah-masalah menyebalkan seperti kelebihan berat badan yang disebabkan pola makan yang tidak karuan, kebingungan akan melakukan hal apa setelah bangun jam sembilan pagi, atau kehabisan stok film di harddisk. Menyebalkan. Biasanya kalo udah sangat bosen aku seringnya browsing online shop (liat-liat aja soalnya ga punya uang) atau buka pinterest buat menghibur diri.
Pinterest gives me a lot inspirations and ideas, and get me motivated to do some artsy-things. Besides the photos that presented on Pinterest always looks good, which is what actually attract my attention hehe. I did sewing (I never imagine that I actually good at it), drawing, gardening, making cute and simple home-furnishing, or cooking.
Beberapa minggu lalu aku pergi ke toko kain yang khusus jual kain kanvas dan blacu (kain yang biasa buat tote-bag) di deket Plengkung Gading, lumayan murah terus beli deh beberapa meter kain blacu yang aku suka sekali sama baunya. Kayak bau kayu wangi, dan lucunya kain itu berserat agak kasar. Sebenernya kain itu akan ku jait dan ku buat packaging kaos (ini juga terinspirasi dari Pinterest pas browing tentang t-shirt packaging). Karena step-step di 'how to make' nya ngga susah jadi aku nyoba-nyoba menjahit. Tapi kemudian pouch atau kantong packaging itu ada yang sisa (sebenernya rejected karena jaitannya ga rapi ahaha), terus iseng digambarin. By the way, ada yang tau sepidol atau pulpen apa yang kalo digambar di kain ngga bikin luntur?